Κυψέλη ταλέντων ο Μακεδονικός Γέφυρας

Επιμέλεια: Ελένη Μπούντου, Γιώργος Φραδελάκης 
Δουλειά, διάθεση και μεράκι γι΄ αυτό που κάνουν. Αυτό είναι το τρίπτυχο που ακολουθούν οι άνθρωποι της σχολής ποδοσφαίρου του Μακεδονικού Γέφυρας. Εδώ και τρία χρόνια οι ακαδημίες του συλλόγου της Γέφυρας διδάσκουν τα μυστικά της μπάλας σε παιδιά ηλικίας 7 έως 17 χρονών. Σε μια εποχή που οι κίνδυνοι για τους νέους είναι πολλοί και ορατοί, οι ακαδημίες προσφέρουν κίνητρα για ψυχαγωγία και εκπαίδευση. Σήμερα η σχολή ποδοσφαίρου του Μακεδονικού Γέφυρας...
διαθέτει μια πανσπερμία τμημάτων που αρχίζει από το τμήμα των μπαμπίνι και τζούνιορ και συνεχίζει με τις ομάδες του προπαιδικού, παιδικού και νέων. 

Πρωτάθλημα παίδων - νέων 
Η σωστή οργάνωση και λειτουργία, αλλά και οι έμπειροι προπονητές οδήγησαν τη σχολή στο δρόμο των επιτυχιών. Τη μετέτρεψαν σε πόλο έλξης για δεκάδες παιδιά όλων των ηλικιακών κατηγοριών της ευρύτερης περιοχής. Δεν μπορεί να θεωρηθεί άλλωστε τυχαία η φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος τόσο από το τμήμα παίδων όσο και από των νέων. 
Οι «Ρεπόρτερς» βρέθηκαν στην ακαδημία ποδοσφαίρου της Γέφυρας και συνομίλησαν με τους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας, με τον υπεύθυνο όλων των τμημάτων κ. Τσαλαμιδάρη αλλά και με τον προπονητή της ομάδας νέων και παίδων κ. Μηντσιούδη. 

Διάπλαση χαρακτήρα 
«Ο σύλλογος στοχεύει στο να επενδύσει και να αναδείξει τα δικά του παιδιά. Η αναβάθμιση και η συνεχής πρόοδος της ακαδημίας είναι από τους βασικούς μας στόχους. Κυρίως όμως δουλεύουμε στη διάπλαση του χαρακτήρα των νεαρών ποδοσφαιριστών» δήλωσε ο κ. Τσαλαμιδάρης. 
Δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά στον άνθρωπο που στηρίζει οικονομικά αυτήν τη σχολή: «Η επιτυχία και η οργάνωση της ακαδημίας οφείλεται στον κ. Οικονόμου που είναι κάτοικος της περιοχής και στηρίζει οικονομικά και όχι μόνο τις προσπάθειες των νεαρών ποδοσφαιριστών δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του για το σύλλογο. Χάρη στη δική του βοήθεια προσφέρουμε στα παιδιά την δυνατότητα να συμμετέχουν και σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις ακόμη και του εξωτερικού». 
Για τους στόχους της σχολής του ποδοσφαίρου έκανε λόγο και ο προπονητής της ομάδας νέων και παίδων κ. Μηντσιούδης: «Όταν η επαρχία καταφέρνει να ενώσει τις δυνάμεις τις, πετυχαίνει σπουδαία πράγματα. Για εμάς οι πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά. Θέλουμε να κάνουν το ποδόσφαιρο τρόπο ζωής αλλά πρωτίστως κοιτάμε να αποκτήσουν μια ποιότητα στη ζωής τους και να έρθουν κοντά στον αθλητισμό». 

Η φιλανθρωπική δράση 
Σε μια αξιέπαινη πράξη έχουν προχωρήσει οι άνθρωποι της σχολής ποδοσφαίρου δείχνοντας το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο. Τα έσοδα που θα προκύψουν από την ανακύκλωση του χαρτιού (έχουν τοποθετηθεί ειδικά πλέγματα στα σχολεία, στους αθλητικούς χώρους και σε διάφορα σημεία της Γέφυρας) θα διατεθούν για την αγορά συσκευών που θα ¨συνδέσουν¨ τους ηλικιωμένους πολίτες με τη ¨Γραμμή Ζωής¨.


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP