Στην Α1 οι Μακεδόνες Αξιού

Του Στάθη Τραπεζανλίδη 
Τεράστια επιτυχία για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ των Κυμίνων, τους Μακεδόνες Αξιού, που ανέβηκαν στην Α1 Εθνική κατηγορία! Έγινε έτσι, η μοναδική ομάδα όλων των ομαδικών αθλημάτων ανδρών και γυναικών στα δυτικά του νομού Θεσσαλονίκης, που φτάνει να παίζει στην πρώτη εθνική κατηγορία...


Τα κορίτσια του Μανώλη Σκουληκάρη πέτυχαν το ακατόρθωτο, αυτό που κανείς άλλος εκτός από τους ανθρώπους της ομάδας δεν περίμενε. Τερμάτισαν στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου, με μόλις δύο ήττες όλη την χρονιά (από τον Άρη) και κατέκτησαν δίκαια το πρωτάθλημα. Το στραβοπάτημα του Άρη την τελευταία αγωνιστική επικύρωσε τον τίτλο, επιβεβαιώνοντας το… όνειρο που είδαν οι περισσότερες αθλήτριες των Κυμίνων το προηγούμενο βράδυ, όπως μας εκμυστηρεύθηκε η Ελευθερία Μυλοβιανού. 

Γέννημα θρέμμα του συλλόγου 
Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα σοβαρής δουλειάς χρόνων στα Κύμινα, καθώς 10 από τις 14 κοπέλες είναι από τα τμήματα υποδομής! Υπάρχουν αθλήτριες που είναι στην ομάδα από 8 και 10 χρονών, αγωνίστηκαν στις μικρότερες κατηγορίες με την ομάδα κορασίδων-νεανίδων και πλέον ήρθε η ώρα να αγωνιστούν και στην Α1. Οι άνθρωποι της ομάδας έδωσαν βαρύτητα στις ακαδημίες, δούλεψαν σωστά και σοβαρά και η δικαίωση δεν άργησε να έρθει. 
Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας, κ.Νίκος Ποντίκας, «αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον και μπορεί να πετύχει κι άλλα πράγματα, αφού η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια είναι μόλις 28 χρονών». Για το μέλλον ο προπονητής Μανώλης Σκουληκάρης δήλωσε πως «η ομάδα είναι ελπιδοφόρα κι εφόσον τα κορίτσια δουλέψουν και καταλάβουν τι έχουν κάνει, μπορούν με μία-δύο κινήσεις να παραμείνουν στην κατηγορία», ενώ για τη δική του συνεργασία διευκρίνισε ότι: «Δεν γνωρίζω ακόμα αν θα είμαι στην ομάδα την επόμενη χρονιά. Είναι κάτι που θα συζητήσω με τη διοίκηση». 
Ντροπή προκαλεί το γεγονός ότι από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης δεν υπήρξε ούτε ένα τυπικό τηλεφώνημα συγχαρητηρίων στους ανθρώπους των Μακεδόνων για την άνοδο στην Α1 κατηγορία! 

Η σύνθεση των πρωταθλητριών: Βιβή ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, Μαρία ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ, Ευτυχία ΑΥΓΟΚΛΟΥΡΗ, Όλγα ΒΕΡΓΙΔΟΥ, Ελευθερία ΔΡΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, Κωνσταντίνα ΔΡΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, Παναγιώτα ΚΑΨΑΧΕΙΛΗ, Ευαγγελία ΜΕΡΤΕΚΗ, Ελευθερία ΜΗΛΟΒΙΑΝΟΥ, Ελευθερία ΠΑΠΠΑ, Χριστίνα ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Σουλτάνα ΡΑΓΚΑΤΣΗ, Διονυσία ΤΥΦΛΙΩΡΗ, Γεωργία ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μανώλης Σκουληκάρης, ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πέτρος Μαλιγκάνης, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νίκος Ποντίκας, ΕΦΟΡΟΣ: Λεωνίδας Μαλιγκάνης.


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP