Οι Ρεπόρτερς στο ΚΑΠΗ Πενταλόφου

Της Άλκιστης Αλκιβιάδους 

Πνοή από την ρουτίνα της καθημερινότητας, στιγμές χαλάρωσης και συναναστροφής με φίλους έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν οι ηλικιωμένοι στο ΚΑΠΗ του Πενταλόφου. Λειτουργεί για την ψυχαγωγία των ατόμων εκεί και την συνέχιση στην κοινωνικοποίηση τους. Παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει...

το ΚΑΠΗ Πενταλόφου-πλέον στηρίζεται μόνο από τα έσοδα του δήμου- καταφέρνει να προσφέρει ώρες ξεγνοιασιάς και ευχαρίστησης στους ηλικιωμένους με τις διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις του. 

Το ΚΑΠΗ Πενταλόφου ιδρύθηκε το 1996 και ο στόχος του, όπως μας επισημαίνει ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Πενταλόφου και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου Κυριάκος Δούμπαλας, είναι: «η συντροφιά των γερόντων, η επικοινωνία μεταξύ τους, η συζήτηση διαφόρων θεμάτων της επικαιρότητας αλλά και συζητήσεις για τα προβλήματα τους, δίνοντας έτσι κουράγιο ο ένας στον άλλο». 

Περήφανοι για το χορευτικό 
Οι δραστηριότητες από τις οποίες απασχολούνται οι ηλικιωμένοι είναι η συμμετοχή τους στο χορευτικό συγκρότημα που μετρά 12 χρόνια ζωής και επικεντρώνεται στους παραδοσιακούς μακεδονικούς χορούς σε μια προσπάθεια για την προώθηση των ηθών και των εθίμων του τόπου. «Το συγκρότημα συμμετέχει σε πανηγύρια και διάφορες εκδηλώσεις σε αρκετά μέρη της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό όπως Σερβία, Βουλγαρία, Ουγγαρία», δηλώνει ο Γεώργιος Κουκουρούζης. Επίσης συχνά διοργανώνονται συνεστιάσεις των μελών αλλά και συναντήσεις με ΚΑΠΗ των γύρω περιοχών και γίνονται εκδρομές. Περνούν την ώρα τους παίζοντας χαρτιά ή τάβλι, συζητούν και ανταλλάζουν απόψεις. Ακόμη αναπολούν τα παλιά και διηγούνται ιστορίες από τα νιάτα τους και μετά από κάθε εκδήλωση συζητάνε τον απόηχο και τις εμπειρίες που αποκόμισε ο κάθε ένας.


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP