Παρελάσεις… προβάτων μέσα στο Άδενδρο

Της Ειρήνης Θεοδωρίδου

Δυσφορία και αγανάκτηση στους κατοίκους προκαλούν οι κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται εντός του Άδενδρου στο δήμο Χαλκηδόνας, καθώς δεν τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας από τις κατοικημένες περιοχές. 


Οι στάβλοι αυτοί αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία και ταλαιπωρούν την περιοχή για περισσότερα από 15 χρόνια. Η έντονη δυσοσμία και οι ακαθαρσίες των ζώων υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Άδενδρου. «Κάθε βράδυ στην κεντρική πλατεία και στα κοιμητήρια… παρελαύνουν 100 με 150 πρόβατα. Το σπίτι μου βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τους παράνομους στάβλους και η κατάσταση είναι αφόρητη», τόνισε η κάτοικος Ελένη Τσαπάρα. 

Το γεγονός είχε καταγγείλει σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Χαλκηδόνας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κουρας, ενώ ο συνάδελφός του Αθ. Νικόπουλλος, είχε αποκαλύψει ότι όταν πήγαιναν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να εντοπίσουν τα ζώα, τότε ως… δια μαγείας τα παραπανίσια ζώα (από έναν ελάχιστο αριθμό που επιτρέπει να υπάρχουν- ως οικόσιτα- η νομοθεσία) έλειπαν!
Ο συνολικός αριθμός των κτηνοτροφικών μονάδων της χώρας μας ανέρχεται στις 115.885 και από αυτές μόνο το 14% διαθέτει άδεια λειτουργίας ... Η επιτρεπόμενη απόσταση που πρέπει να τηρεί ένας στάβλος από κατοικημένη περιοχή είναι το λιγότερο 800 μέτρα και να τηρεί τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή των δυσάρεστων οσμών. «Έχω προβεί σε καταγγελίες, αλλά η προηγούμενη δημοτική διοίκηση είχε αδιαφορήσει για το θέμα. Είμαι αποφασισμένη να φτάσω μέχρι τον εισαγγελέα», σημείωσε η κ. Τσαπάρα.

Υγειονομική επιτροπή ετοιμάζει ο δήμος 
Τη σύσταση υγειονομικής επιτροπής που θα ελέγξει τις κτηνοτροφικές μονάδες του Άδενδρου σχεδιάζει ο δήμος Χαλκηδόνας. «Αφού γίνει ο έλεγχος και οι απαραίτητες συστάσεις σε όσους παρανομούν θα εκδοθεί εντολή για την απομάκρυνση των μονάδων», τόνισε μιλώντας στους «Ρεπόρτερς», ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άδενδρου Γιάννης Παπαδημητρίου και συμπλήρωσε ότι για όσους δεν συμμορφωθούν η έσχατη λύση θα είναι τα ζώα να οδηγηθούν στο σφαγείο.


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP