Αφιέρωμα στο Σμυρναϊκό Βαθύλακου

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φραδελάκης, Ευστάθιος Τραπεζανλίδης 

Ένα από τα ιστορικότερα σωματεία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ο Σμυρναϊκός Βαθυλάκκου, έχει τις ρίζες του στη Σμύρνη της Μ. Ασίας. Ο σύλλογος ιδρύθηκε...



λίγα χρόνια μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς, με πρώτο του όνομα το «Αετός Βαθυλάκκου». Πολύ γρήγορα ωστόσο -το 1954- μετονομάστηκε σε Μορφωτική Ένωση Νέων Βαθυλάκκου(ΜΕΔΒ) και κάπου εκεί αρχίζει η δραστηριότητά του ως σωματείο, χωρίς όμως να αγωνίζεται ακόμα σε κάποιο πρωτάθλημα. 

Το παρελθόν… 
Το 1969 οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν ξανά το σωματείο, -που είχε σταματήσει να λειτουργεί για πέντε χρόνια- και να ιδρύσουν τον Σμυρναϊκό Βαθυλάκκου, δίνοντας όνομα που θυμίζει τον τόπο καταγωγής τους: τη Σμύρνη. Ιδρυτές ήταν και οι: Αργυράκης, Λεωνιδάκης, Βουρλιώτης, Μπαγανάς,Τσολάκης και Γάσπαρης. Αρχικά τα χρώματα της ομάδας ήταν πράσινο και άσπρο, που αργότερα έγιναν κίτρινο και μαύρο, ενώ το πρώτο σήμα το συλλόγου ήταν ο αετός, τωρινό έμβλημα των ακαδημιών. 
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθυλάκκου Πέτρος Καλαϊτζής, και πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, αναφέρει στους «Ρ» πως η μεγαλύτερη στιγμή της ήταν το πρώτο πρωτάθλημα της, μόλις τρία χρόνια από τη ίδρυσή της (1971-72) όταν ανέβηκε από την Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία στην Β’, ενώ έχει κατακτήσει δύο ακόμα, 1994-95 και 2006-07. 

…το παρόν… 
Ωστόσο φέτος ο Σμυρναϊκός πάλεψε για τη σωτηρία στο πρωτάθλημα που μόλις ολοκληρώθηκε, καταφέρνοντας μέσω της διαδικασίας των πλέι άουτ, να παραμείνει στην Α’ Ερασιτεχνική. 
Ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Δεβετζόγλου χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά «κακιά ανάμνηση», παρ’ ότι υποστήριξε ότι η ομάδα δεν μπορεί τη δεδομένη στιγμή να κυνηγήσει την άνοδο, αφού αδυνατεί ν’ αναταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας μεγαλύτερης κατηγορίας και πρόσθεσε: «δεν πρόκειται να ξανακάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Στόχος μας τα τελευταία χρόνια ήταν συνεχώς η άνοδος, κάτι που στην πορεία μας στοίχισε. Η ομάδα έφτασε ένα βήμα πριν τη διάλυση, αφού δεν ήταν δυνατόν ν’ αντέξει τα οικονομικά «ανοίγματα» που απαιτούνταν. Πλέον θέλουμε να βγάζουμε καλά παιδιά μέσα απ’ τις ακαδημίες μας που θα μπορούν αύριο να σταθούν στην κοινωνία αλλά και παίκτες που θα στελεχώνουν την ανδρική ομάδα». 

… και το μέλλον 
Η ομάδα σήμερα έχει 65 παιδιά στις ακαδημίες και 4 αγωνιστικά τμήματα. Σκοπός της διοίκησης είναι να δώσει ευκαιρίες στα παιδιά του χωριού να παίξουν στην πρώτη ομάδα.Φέτος τέσσερις ποδοσφαιριστές – Καζανάς, Σαριγιάννης, Χατζόπουλος και Καρδαμίλας- μόλις 15 χρονών, αγωνίστηκαν σε αρκετά παιχνίδια. Την επόμενη χρονιά θα προωθηθούν ακόμα έξι παιδιά στην αντρική ομάδα. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των ακαδημιών Κώστα Καρακατσάνη, με αυτό τον τρόπο γλιτώνουν αρκετά χρήματα από μεταγραφές. «Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2004 και συνεχίζεται με μεγάλη όρεξη ακόμα και τώρα. Ένας ακόμα στόχος είναι να επιτευχθεί μία συμφωνία με τις υποδομές του Π.Α.Ο.Κ. στην Μεσήμβρια για συνεργασία, ώστε να προωθηθούν τα ταλέντα». 
Παράλληλα βελτιώνουν και τις γηπεδικές τους εγκαταστάσεις. Φτιάχνουν τον αγωνιστικό χώρο, με καινούρια αποδυτήρια ενώ θα είναι έτοιμο από την φετινή περίοδο και το βοηθητικό γήπεδο για προπόνηση.


Share/Bookmark

4 σχόλια:

Ανώνυμος,  23 Μαΐου 2013 στις 1:48 μ.μ.  

ταλέντα υπαρχουν και στις μουσικες δραστηριότητες ,δεβετζογλου ,καρακατσανη ,καλαιτζή ,.οπως εγω ,και καποιοι αλλοι ,κι ομως οταν πριν απο λιγο καιρο, , οταν ζητησα 800 ευρω ως πληρωμη για πρωην τοπικη μουσικη δραστηριοτητα ,και πωληση μερικων ηχητικων αντικειμένων ,εσεις μου ειπατε "δεν έχω" ,πρόεδρε ,/ ε κι εγω ρε μεγαλε δεν εχω πρόεδρο αν το πας ετσι και να μη με ξαναενοχλησετε ,ουτε το χωριο σας ανηκει ,.θα με πληρωσετε ομως .αυτά. τα γνωστά δηλαδη

Ανώνυμος,  24 Μαΐου 2013 στις 2:51 π.μ.  

μαθημένοι στα ψεμματα φτιάξατε μία τακτική αποπλάνησης για ενα ζευγαρι σκαρπίνια ,εσεις ,οι υπαλληλοι των υπηρεσιών σας ,οι τοποθετημενοι για εσάς ,αυτοι δηλαδη που αξιωθηκαν ενόπιων ενοπίων ,τα γνωστά δηλαδη ,με το όπλο σας παραμάσχαλα, ,όταν εγω και ο αδερφός μου ειχαμε δει ολόγραμμα φαντασμάτων ,στη eurodisney το 1990 δε περιμενα οτι θα σας δωσω σημερα να καταλαβετε πόσο πουστικες ψυχες αντκατοπτρίσατε ,εξ'αιτίας της αμάθειας και της κακιας μοίρας , ,.τα δεκαπέντε αυτα λεπτα που περασαν γραφοντας αυτο το μυνημα ,το κακό σας ήθελα ,τα λεφτα σας απλως δε θελω να τα έχετε ,ρεζίλιδες

Ανώνυμος,  24 Μαΐου 2013 στις 3:02 π.μ.  

πολλες φορες με ενοχλει ο βηματισμός σας ,αισθανομαι ασχημα επειδη το δικο μου γονατο βγηκε στο "πυρ και κινηση "το 1996 ,κι εσεις ή ενοχλητικα περπατάτε ή ενοχλητικα οδηγάτε ,με τα καινουργια σας αυτοκινητα που μονο σκοπό την αποπληρωμη των δανείων σας εχουνε ,βιτρίνα δηλαδη ,επειδη ομως προλαβατε και με ταισατε χαλασμένα ,μάθετε οτι υπαρχει και η υπηρεσία καταναλωτη η οποία μπορει να κανει τη βιτρίνα θέατρο

Ανώνυμος,  24 Μαΐου 2013 στις 3:12 π.μ.  

35 ευρω πουλαω τα 70 λεπτα δικης μου μουσικης ,εδω και 3 χρόνια κανένας σας δεν αγορασε ουτε ενα αντ΄΄΄΄ίτυπο . οπως ειχε πει και ο χρήστος ο κετσιτζής " δε πουλάμε!"

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP