Βαθύλακκος: Η κρίση «χτύπησε» και το σουβλάκι…

Έκοψαν το σουβλάκι, την ταβέρνα και περιόρισαν την παρουσία τους στα εστιατόρια. Πλέον αυτό είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που εμφανίζονταν πριν από 1, 2 ή και περισσότερα χρόνια. Η οικονομική κρίση χτύπησε και το τελευταίο καταναλωτικό «κάστρο» των Ελλήνων, δηλαδή το φαγητό. «Θύμα» της είναι και ο Βαθύλακκος, η περιοχή που φημίζεται για το καλό φαγητό και κυρίως για το σουβλάκι.


Προβληματισμένοι οι καταστηματάρχες
Η κυρία Ειρήνη Μαργαρίτη, ιδιοκτήτρια εστιατορίου, αρνείται μετά από 20 χρόνια δουλειάς να κλείσει το μαγαζί της και ας μην πάνε καλά τα πράγματα. «Όταν έχουν καμιά επίσκεψη ή κανέναν μουσαφίρη (καλεσμένο) και θέλουν να τον περιποιηθούν τότε έρχονται στην ταβέρνα ή παίρνουν κάτι για το σπίτι. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά» μας λέει, περιγράφοντας πως άλλαξαν τα πράγματα. Η ίδια δεν έχει κάποια λύση να προτείνει για τη βελτίωση της κατάστασης αφού όπως προσθέτει χαριτολογώντας στην εφημερίδα μας: «Ούτε οι οικονομολόγοι δεν βγάζουν άκρη, εγώ τι να πω;»

Για όλα φταίει η… βενζίνη!
Ο κ. Νίκος Αλεκάκης, ο οποίος διατηρεί την ταβέρνα του 35 χρόνια τώρα, αποδίδει το πρόβλημα στην αύξηση της τιμής των καυσίμων. «Εμείς εδώ είμαστε επαρχεία και όλη η πελατεία μας είναι από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την δουλειά μας, αφού ο πελάτης που θα θέλει να έρθει θα το σκεφτεί πολύ ιδίως τώρα που τα καύσιμα πήραν την πάνω βόλτα. Θέλει μόνο 20-25 ευρώ για να έρθει ως εδώ» μας είπε. Παρατήρησε επίσης πως αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι για ακόμη δύο χρόνια, τότε σίγουρα θα υποχρεωθεί, εκ των πραγμάτων, να κλείσει την επιχείρηση του όπως συνέβη και με άλλους συναδέλφους του που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στις ταβέρνες τους αφού αδυνατούσαν να τα βγάλουν πέρα.
Έλενα Κούση


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP