«Υιοθεσίες» σκύλων στα Κουφάλια

Ρεπορτάζ: Έλενα Κούση

Λύση στο αυξανόμενο πρόβλημα των αδέσποτων που κυκλοφορούν στους δρόμους των Κουφαλίων προσπαθεί να δώσει το φιλοζωικό σωματείο για την προστασία και μέριμνα ζώων που αποτελείται από 80 εθελοντές και δραστηριοποιείται στην περιοχή. Από τη μια πλευρά δρομολογεί πρόγραμμα με στόχο την «υιοθεσία» των αδέσποτων από ενδιαφερόμενους δημότες και από την άλλη προχωρά στην κατασκευή ειδικού νοσηλευτηρίου για άρρωστα και τραυματισμένα σκυλιά.

Μιλώντας στους «Ρεπόρτερς» τα μέλη του συλλόγου, Ιωάννα Νικολαίδου και Γιώτα Κοτσαλά, μας εξήγησαν το πλάνο που έχουν καταστρώσει. Στα σχέδια του σωματείου είναι η δημιουργία ενός άλμπουμ με φωτογραφίες όλων των αδέσποτων ζώων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και απώτερο σκοπό την υιοθεσία τους. Όσον αφορά το νοσηλευτήριο, με απόφαση του δήμου θα στεγαστεί στα παλαιά σφαγεία και θα φιλοξενεί σκυλιά που χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή, παυσίπονα και αντιβιώσεις. «Δεν θα είναι δηλαδή κοινοτροφείο ή καταφύγιο, ούτε και χώρος που θα μαζευτούν πολλά ζώα. Θα υπάρχουν το πολύ έως 10 αδέσποτα» εξήγησε η κυρία Νικολαίδου.

Ανησυχούν για τα παιδιά οι δημότες
Αδέσποτα ζώα συναντά κανείς έξω από το Δημαρχείο Κουφαλίων, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, αλλά και δίπλα στην εκκλησία. «Στο παρκάκι δίπλα στο Δημαρχείο είναι το στέκι τους» μου είπε ένας περαστικός. Αυτή η εικόνα φαίνεται πως δυσαρεστεί κάποιους, οι οποίοι δήλωσαν στην εφημερίδα μας πως έχουν μικρά παιδιά και φοβούνται μην τα δαγκώσουν. «Δεν ξέρουμε αν είναι εμβολιασμένα και αυτό είναι μεγάλο θέμα, όχι τόσο για μας που μπορούμε να τα αποφύγουμε, όσο για τα παιδιά» μας εξήγησαν.

Λαμβάνουν τα μέτρα τους
Τα μέλη του συλλόγου είναι ενήμερα για το θέμα και όπως επισήμανε η κυρία Κοτσαλά έχουν ετοιμάσει ενημερωτικό έγγραφο για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζει ο κόσμος ένα άγριο σκυλί στο δρόμο. «Το κείμενο είναι απλό για να γίνει εύκολα κατανοητό από τα παιδιά, αλλά και από τους ηλικιωμένους ανθρώπους» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι το συγκεκριμένο έγγραφο θα διανεμηθεί στους δημότες μαζί με τους επόμενους λογαριασμούς της ύδρευσης.


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP