Επέκταση Μαγνησίας: Όνειρο «καλλικρατικής» νυκτός;

Σε γραφειοκρατικά γρανάζια και σε καθυστερήσεις του πρώην Καποδιστριακού δήμου Εχεδώρου έχει «κολλήσει» τα τελευταία χρόνια η επέκταση της Μαγνησίας. Από τη μια η επέκταση του οικισμού που δεν προχωρά και από την άλλη η κρασπέδωση που γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των κατοίκων της περιοχής του Καλλικρατικού δήμου Δέλτα.
Κάτοικοι που έχουν χρυσοπληρώσει την αλλαγή στη χρήση της γης που κατέχουν, όταν από αγροτεμάχια μετατράπηκαν σε οικόπεδα με προοπτική οικοδόμησης, δεν έχουν δει τα οικόπεδά τους να αξιοποιούνται. «Εδώ και 20 χρόνια μας ταλαιπωρεί το ζήτημα της επέκτασης.
Ακόμη και η κρασπέδωση, έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια και λιγότερο από το μισό έργο έχει πραγματοποιηθεί», τόνισε ο κάτοικος Θανάσης Κλεαγκόνης. Στο ίδιο πλαίσιο ο κάτοικος Γιώργος Καραμάνης δήλωσε πως «τζάμπα έγινε» το έργο, καθώς ούτε έχει ολοκληρωθεί αλλά ούτε μπορούν να αξιοποιηθούν τα οικόπεδα. «Η κατάσταση είναι μετέωρη, καθώς λόγω κρίσης, ο κλάδος των κατασκευών έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα και ο κόσμος δεν χτίζει πια», σημείωσε.

Το έργο θα συνεχιστεί
Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μαγνησίας, Γιώργος Ελευθεριάδης, δήλωσε ωστόσο πως «τέτοιες διαδικασίες είναι χρονοβόρες, πόσο μάλλον όταν μειώνονται οι κρατικές χρηματοδοτήσεις και υπάρχουν οι δυσκολίες των συγχωνεύσεων των δήμων λόγω του Καλλικράτη, ενώ πολλοί ιδιοκτήτες δεν έχουν πληρώσει ακόμη την εισφορά σε χρήματα για την αλλαγή των αγροτεμαχίων σε οικόπεδα». Πάντως, ο κ. Ελευθεριάδης δεσμεύτηκε ότι το έργο της κρασπέδωσης θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Η ολοκλήρωση της κρασπέδωσης θα οριοθετήσει τα σημεία των οδών και τα οικοδομικά τετράγωνα για την οικοδόμηση των οικοπέδων.
Μ. Μπουντούρη


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP