Δρομολογείται η ανέγερση της νέας δημοτικής βιβλιοθήκης στη Χαλάστρα

«Ξεμπλοκάρει» επιτέλους το έργο της ανέγερσης νέας δημοτικής βιβλιοθήκης στη Δημοτική Ενότητα Χαλάστρας, το οποίο βρισκόταν στο «ψυγείο» για 3 χρόνια, παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν θα ξόδευε ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή της καθώς πρόκειται για δωρεά ιδιώτη.
Η δωρεά της δημοτικής βιβλιοθήκης πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κυριάκου Χαντέ, κατοίκου της Χαλάστρας, ο οποίος θέλησε με το σεμνό αυτόν τρόπο να τιμήσει τη μνήμη του υιού του, Δημήτρη Χαντέ. Ο κ. Χαντές προσέφερε στον Καποδιστριακό δήμο της Χαλάστρας το ποσό των 300.000 ευρώ για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει τη δημοτική βιβλιοθήκη, αλλά η γενναιόδωρη προσφορά του μπλέχτηκε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Έπειτα από 3 χρόνια αναμονής, όμως, φαίνεται πως άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου που έχει ανάγκη η περιοχή. Το δημοτικό συμβούλιο Δέλτα αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο του δ.σ. Θεόδωρο Δαλακούρα και την κ. ΜπαΪμάκη Μακεδονία για να προχωρήσει το έργο. Η δημοτική βιβλιοθήκη θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που μέχρι πρότινος μίσθωνε ο πρώην δήμος Χαλάστρας, όπως μας είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δέλτα, Θεόδωρος Δαλακούρας. «Πρόκειται για έναν εξαίρετο άνθρωπο και η δωρεά του είναι ανεκτίμητη. Η απώλεια του γιού του, ήταν απώλεια για όλους. Χτίζοντας βιβλιοθήκες, χτίζουμε πολιτισμό», τόνισε ο κ. Δαλακούρας και συμπλήρωσε πως η βιβλιοθήκη και η περιοχή θα αναδειχθούν ακόμη περισσότερο με την παράλληλη ανάπλαση της πλατείας της Χαλάστρας.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα και υπολογίζεται ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Δημήτριος Χαντές» θα ανοίξει τις πόρτες της στους αναγνώστες, μαθητές και φοιτητές της Χαλάστρας μέσα στο 2012.
Ειρήνη Θεοδωρίδου


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP