Εκσυγχρονίζονται παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγείο στη Χαλκηδόνα

Ρεπορτάζ: Στελίνα Γλάστρα


Με άρτιο και σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό αναβαθμίζονται και εξοπλίζονται δυο παιδικοί σταθμοί και ένα νηπιαγωγείο του δημοτικού διαμερίσματος Χαλκηδόνας, χάρη στη δωρεά της κυρίας Μαριάννας Βιλδιρίδη και στη συμβολή του αντιπροέδρου της Helexpo Γιώργου Μαραντέλου. Ο εξοπλισμός προέρχεται από τη «Σύγχρονη Μοντεσσοριαννή Εκπαίδευση», στην οποία η κ. Βιλδιρίδου διατέλεσε διευθύντρια επί 18 χρόνια, και περιλαμβάνει πλήρη επίπλωση, εκπαιδευτικό εποπτικό υλικό προερχόμενο από την Ολλανδία, μουσικό και εποπτικό υλικό καθώς και υλικό πειραμάτων.
Επίσης μια πλήρη βιβλιοθήκη παιδικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου προερχόμενου επίσης από την Ολλανδία, εποπτικό υλικό ψυχολογικής υποστήριξης και διεργασίας συναισθημάτων, εκπαιδευτικές βαλίτσες, κουκλοθέατρο με τις κούκλες του, υλικό για εκπαιδευτικά πολιτιστικά προγράμματα, κλιματιστικά, φωτοτυπικό μηχάνημα, ένα πιάνο, παιδική χαρά και πολλά άλλα.
Όπως ανέφερε στους «Ρεπόρτερς» ο κ. Γιώργος Μαραντέλος: «Είναι μια ιδιαίτερη πράξη γενναιοδωρίας από μέρους της κ. Βιλδιρίδη. Με την κίνηση της υποστηρίζει έναν τόπο οικονομικά αδύναμο δίνοντας του την δυνατότητα να αποκτήσει εξοπλισμό που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πολυτέλεια. Με την ευγενική της πράξη της κατάφερε να στηρίξει ένα μικρό Δήμο σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο».

Και ενεργή συμμετοχή
Η δωρεά της κ. Βιλδιρίδη δεν περιορίζεται μόνο σε υλικό εξοπλισμό καθώς, όπως ανέφερε μέσω επιστολής που απέστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκηδόνας, προτίθεται να προσφέρει αφιλοκερδώς την εμπειρία και τις γνώσεις της σχετικά με την προσχολική αγωγή. Στις προθέσεις της είναι να συμμετέχει πιο ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια είτε με την διεξαγωγή σεμιναρίων στις νηπιαγωγούς, είτε με την ίδρυση και λειτουργία σχολής γονέων ακόμα και με την διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Από την πλευρά του ο Δήμος Χαλκηδόνας, όπως ανέφερε ο κ. Μαραντέλος, σκοπεύει πολύ σύντομα να ευχαριστήσει την κυρία Βιλδιρίδη και να την τιμήσει για την προσφορά της στην τοπική κοινωνία με την διοργάνωση εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο Κουφαλίων.


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP