Μαρσάρουν μηχανές στον… Άγιο Αθανάσιο

Ρεπορταζ: Στάθης Τραπεζανλίδης

Μία μικρή παρέα είκοσι φίλων, πριν από 8 χρόνια, ίδρυσαν τον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Δυτικής Θεσσαλονίκης (Westside Salonika Moto Club) στον Άγιο Αθάνασιο. Το κίνητρο ήταν η αγάπη τους για το δίκυκλο. Πρώτος πρόεδρος της λέσχης ήταν ο Βέργος Αδάμογλου, ο οποίος παραμένει ενεργό μέλος ακόμα και σήμερα. Αριθμεί 170 μέλη, τα οποία χρησιμοποιούν την μοτοσυκλέτα τους είτε για καθημερινή χρήση είτε για αγωνιστικούς και ψυχαγωγικούς λόγους.

Ο όμιλος ανήκει στην Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος και μάλιστα πριν από κάποια χρόνια είχε διοργανώσει αγώνα τύπου σκραμπλ στην περιοχή. Συμμετέχει ενεργά με αντιπροσώπους στις αποφάσεις ενώ η επόμενη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έχει αποφασιστεί -όπως αποκάλυψε στους «Ρεπόρτερς» ο πρόεδρος της λέσχης Βασίλης Τζελεπης - να γίνει στον Άγιο Αθανάσιο. Επιθυμία και στόχος του ομίλου είναι να γίνει αθλητικός ώστε να μπορούν τα μέλη της να βγάλουν δελτίο και να τρέχουν στο πρωτάθλημα. Ο Βασίλης Τζελέπης τονίζει πως ευελπιστούν από το νέο έτος, οι αθλητές τους να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα βορείου Ελλάδος. Αυτή τη στιγμή κάποια μέλη του ομίλου, όπως ο Αλέξης Καραλέξης, ο οποίος μάλιστα τρέχει σε φιλικούς αγώνες 18 χρόνια, έχουν αγωνιστικό δελτίο στον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Φυτώριο αθλητών
Ο ΜΟΔΘ δημιουργεί φυτώριο αθλητών στον Άγιο Αθανάσιο με τους νέους -περίπου δέκα αθλητές- να προπονούνται σε μοτοσυκλέτες τύπου εντούρο(eduro) και μότοκρος(motocross). Για να μπορέσει ένας αθλητής να βγάλει δελτίο χρειάζεται να έχει φυσικά δίπλωμα οδήγησης ενώ περνάει και από ιατρικές εξετάσεις. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα διοργανώνει η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος, η οποία αναγνωρίστηκε επίσημα πλέον ως ομοσπονδία από τον γενικό γραμματέα αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή, μόλις πριν από ένα μήνα, στις 21 Μαρτίου!
Φέτος στις 28-29 Απριλίου, στο πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου, θα γίνει έκθεση παλιάς μοτοσυκλέτας,τα ην οποία θα υποδεχθεί με μεγάλη χαρά, όπως μας είπε, ο Αλέξης Καραλέξης, μέλος του ομίλου από το 2004, ο οποίος θυμάται τα παιδικά του χρόνια, όταν σε ηλικία δώδεκα ετών οδήγησε για πρώτη φορά μία φλορέτα, μοντέλο μηχανής του ‘65.Τα μέλη του ομίλου καθιέρωσαν και την πανελλήνια ημέρα μοτοσικλέτας κάθε δεύτερο Σάββατο του Μαΐου(14/5 φέτος)για να φέρουν τον κόσμο ακόμα πιο κοντά στο δίκυκλο και τις συγκινήσεις που μπορεί αυτό να προσφέρει. Μία ημέρα την οποία περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία κάθε χρόνο.

«Ροκάρουν» με… φιλανθρωπίες
Μπαίνοντας στο κτίριο που στεγάζεται ο όμιλος, ο οποίος βρίσκεται λίγο έξω από τον Άγιο Αθανάσιο, μπορεί κανείς να βρει ακόμα και μπαρ, όπου πάντα βρίσκεται ένα πρόθυμο μέλος να σε κεράσει ποτό ή καφέ. Περίοπτη θέση στον χώρο έχουν τα μουσικά όργανα, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε γνωρίζει. Άλλωστε, οι άνθρωποι της λέσχης υποστηρίζουν ότι η μοτοσυκλέτα και η ροκ μουσική έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους. Ο Βασίλης Τζελεπης τονίζει ότι και τα δύο είναι ιδέα και άποψη και εκφράζουν γι αυτούς την ελευθερία.
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι τα μέλη πρωτοστατούν στην έμπρακτη προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο, γι’ αυτό και συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως αιμοδοσίες, δενδροφυτεύσεις, σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης. Παράλληλα οργανώνουν εκδρομές και τον ετήσιο χορό τους με όλο και μεγαλύτερη επιτυχία. Έχουν τρεις βασικές αρχές και προσπαθούν να τις μεταφέρουν σε κάθε νέο μοτοσυκλετιστή που συναντούν στον χώρο τους: «Φοράμε πάντα κράνος, σεβόμαστε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και οδηγούμε με ασφάλεια».


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP