Πολιτιστικά δρώμενα στα Κουφάλια

Την «Ελένη» του Ευριπίδη και τον «Επιθεωρητή» του Νικολάϊ Γκόγκολ, από τη θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου και από το θεατρικό εργαστήρι Κουφαλίων «Δρώμενο» αντίστοιχα, είχε την ευκαιρία να απολαύσει το φιλοθεάμον κοινό των Κουφαλίων. Με επιτυχία διοργανώθηκε η θεατρική παράσταση «Ελένη» από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Κουφαλίων, αποδεικνύοντας πως η δημιουργικότητα μπορεί να χωρέσει μέσα στο άγχος των πανελληνίων.
«Η προσπάθεια ήταν συλλογική, αφού συμμετείχαν παιδιά από όλες τις τάξεις του λυκείου», δήλωσε η υπεύθυνη καθηγήτρια, Ελένη Κωνσταντινίδου, που συντόνισε την όλη προσπάθεια και πρόσθεσε: «Οργανωθήκαμε από την αρχή καλά, κάναμε πρόβες με τα παιδιά τα Σαββατοκύριακα και μεμονωμένα τις καθημερινές δουλεύαμε τους μονολόγους». Για τη συμμετοχή του στην θεατρική παράσταση μίλησε και ο μαθητής της α’ λυκείου, Λευτέρης Μαρκίδης, που είχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μενέλαου: «Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία, ξεφύγαμε από την καθημερινότητα και βγήκαμε από τον εαυτό μας. Μέσα σε μια πιεσμένη χρονιά, η θεατρική παράσταση ήταν μια ανανέωση, ένα διάλειμμα. Θα ήθελα να συμμετέχω και του χρόνου στην επόμενη παράσταση».
Η θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη, από την θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Κουφαλίων, πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο 7-10 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο Κουφαλίων «Κ. Χατζάκος».

Θεατρικό εργαστήρι Κουφαλίων
Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά συνεχίσε με την παρουσία του να συμβάλλει ουσιαστικά στα πολιτιστικά δρώμενα των Κουφαλίων, το τοπικό θεατρικό εργαστήρι «Δρώμενο». «Με 40 περίπου μέλη και 15 περίπου ηθοποιούς στο ενεργητικό μας, δίνουμε ένα σημαντικό στίγμα στην πολιτιστική ζωή του τόπου», ανέφερε ο Χαράλαμπος Γκορίδης, μέλος του εργαστηρίου.
Η φετινή παράσταση, ο «Επιθεωρητής» του Νικολάϊ Γκόγκολ, διήρκησε για ένα περίπου μήνα (19 Μαρτίου με 17 Απριλίου) και παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο Κουφαλίων «Κ. Χατζάκος».
Μαριάννα Μπουντούρη


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP