Πρωτιά στο διαγωνισμό λογότυπου για το Ωραιόκαστρο

Μία ευρωπαϊκή πρωτιά κατάφερε να εξασφαλίσει για το δήμο Ωραιοκάστρου ο 35χρονος Αντώνης Ζλάτης από τη Νεοχωρούδα, με τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό λογότυπου για το πρόγραμμα VolΟnMax. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πολίτες από έξι ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες θα λάβουν μέρος στο σεμινάριο που πρόκειται να διεξαχθεί στην Τσεχία από τις 4 έως τις 10 Μαΐου κι έχει ως κύριο θέμα τον εθελοντισμό.

«Στο συγκεκριμένο σεμινάριο συμμετέχουν έξι χώρες καθεμία από τις οποίες, επέλεξε και πρότεινε το λογότυπο που θα την εκπροσωπήσει. Στη συνέχεια, έγινε μια δεύτερη ψηφοφορία μέσω skype για να αναδειχτεί ο τελικός νικητής», δήλωσε στους «Ρεπόρτερς» ο κ. Ζλάτης. «Το αποτέλεσμα ήταν το δικό μου λογότυπο να κερδίσει το διαγωνισμό και να αποτελέσει το σύμβολο του σεμιναρίου, γεγονός που με χαροποίησε ιδιαίτερα».
Δύο είναι τα σύμβολα στα οποία βασίστηκε για να σχεδιάσει το λογότυπό του ο Αντώνης Ζλάτης, σε μια προσπάθεια να αποδώσει την ανιδιοτελή προσφορά για την κοινή ευημερία που αποτελεί βασικό σκοπό του εθελοντισμού. «Το ένα είναι το χέρι, σήμα κατατεθέν του εθελοντισμού και το δεύτερο είναι ο ήλιος, μέσα από τον οποίο θέλησα να εκφράσω τη θετικότητα. Ακόμη και τα χρώματα που επέλεξα αποδίδουν ζεστασιά».
Ο ίδιος εξάλλου, αναγνωρίζει την αξία του εθελοντισμού, ιδιαίτερα σε μια εποχή σαν τη σημερινή όπου η συλλογικότητα έχει δώσει τη θέση της στον ατομικισμό. «Για μένα εθελοντισμός σημαίνει το να είναι κανείς ενεργός πολίτης χωρίς πλαίσια και όρια και χωρίς προσωπικό κέρδος φυσικά» και πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό «είμαι ανοιχτός στην ιδέα του εθελοντισμού κι όποτε μου δοθεί η ευκαιρία ασχολούμαι ενεργά».
Ρένα Ζήση


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP