Σίνδος: Με τους κουβάδες σε κάθε βροχόπτωση

Της Αρίστης Τσέλου

Τους κουβάδες και όποιο άλλο μέσο διαθέτουν για να αδειάζουν το νερό από τα υπόγειά τους επιστρατεύουν οι κάτοικοι στον οικισμό παλιννοστούντων της Σίνδου σε κάθε βροχή. Η έλλειψη υποδομών και η απουσία φρεατίων έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρεύεται όλο το νερό της βροχής μέσα στα σπίτια.

«Κάθε φορά που βρέχει, το υπόγειό μας γεμίζει με 50 εκατοστά νερό», είπε στους «Ρεπόρτερς», η Αλιόνα, κάτοικος της περιοχής. Σε κάθε βροχή, ο οικισμός κατακλύζεται από λάσπη και βρώμικα νερά, θέαμα που δε θυμίζει σε τίποτα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κατοικήσιμη περιοχή.

Υγρασία και λάσπες
Τα σπίτια στον οικισμό αντιμετωπίζουν, επίσης, μεγάλο πρόβλημα της υγρασίας, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στις ρυζοκαλλιέργειες, αλλά επιδεινώνεται από τη συγκέντρωση του νερού της βροχής. Πολλοί κάτοικοι φοβούνται ότι σε λίγα χρόνια τα σπίτια τους δε θα έχουν καμιά αξία, αφού η υγρασία τα καταστρέφει μέρα με τη μέρα. Αλλά και η κατάσταση των δρόμων παίζει το ρόλο της. Οι αμέτρητες λακκούβες γεμίζουν με νερό και λάσπη, κάνοντας τις οδούς συχνά απροσπέλαστες. Σύμφωνα με την Αλιόνα πολλοί κάτοικοι του οικισμού όταν θέλουν να μετακινηθούν κάπου πεζή, καλύπτουν τα παπούτσια τους με… σακούλες για να αποφύγουν τη λάσπη ή τη σκόνη!
Και να ήταν μόνο αυτά τα προβλήματα; Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τον ανεπαρκή φωτισμό, αλλά και την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης. Όσον αφορά το φωτισμό, υπάρχουν συνολικά τρείς λάμπες, οι οποίες εκπέμπουν αμυδρό φώς. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την απουσία της αστυνομικής αρχής εντείνει την εγκληματικότητα στη περιοχή. Οι κάτοικοι φοβούνται, ιδίως τον χειμώνα, να κυκλοφορήσουν στο δρόμο μόνοι τους και χωρίς αυτοκίνητο.


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP