Δημήτρης Σαραμάντος: «Θα αποδείξω την αθωότητά μου»

Των Χρύσας Κυριακού και Δέσποινας Κρητικού

Ραντεβού τον… Οκτώβριο, για την οριστική λύση στο σίριαλ Σαραμάντου. Στις 12 Οκτωβρίου του 2011 θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, όπου κατηγορείται για παράνομη δωρεάν λήψη και χορήγηση αδρανών υλικών από το λατομείο του Μεσαίου, και στην οποία πρωτόδικα ο Δ. Σαραμάντος είχε καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση. Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για τις 10 Μαΐου, ωστόσο πήρε αναβολή για τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων επικαλέστηκε κώλυμα για λόγους υγείας.


Ο ίδιος ο δήμαρχος μιλά για πολιτικές σκοπιμότητες και εκφράζει την πεποίθηση για μια δίκαιη δίκη. Όπως λέει χαρακτηριστικά, έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία που λειτουργούν υπέρ του. Μιλώντας στους «Ρεπόρτερς» ο κ. Σαραμάντος τόνισε ότι στις 12 Οκτωβρίου θα αποδείξει την αθωότητά του και ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμούσε την αναβολή. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της έδρας ρώτησε τους υπόλοιπους 3 κατηγορούμενους (ένας εκ των τριών είναι ο κ. Σαραμάντος) αν έχουν αντίρρηση και κανείς δεν απάντησε.

Η υπερασπιστική γραμμή Σαραμάντου

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων του κ. Σαραμάντου, θα βασιστεί στο γεγονός ότι το κατηγορητήριο στηρίχθηκε στην καταγγελία του πρώην δημάρχου Καλλιθέας και ενός δημοτικού συμβούλου χωρίς να έχει διευρυνθεί περαιτέρω η υπόθεση. Σε ό,τι αφορά στο ποσό που λέγεται ότι προσεταιρίστηκαν ο δήμαρχος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση οι συνήγοροι του δημάρχου υποστηρίζουν ότι αυτό δεν ξεπερνά τις 7.000 ευρώ παρόλο που στο κατηγορητήριο αναφέρεται το ποσό των 300.000 ευρώ. Οι συνήγοροι του δημάρχου Ωραιοκάστρου μας είπαν ότι ο κ. Σαραμάντος είναι από τους λίγους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν καταθέσει το «πόθεν έσχες» τους στον Άρειο Πάγο.

Ν. Μπάτος: «Πρέπει να λάμψει η αλήθεια»

 
Όπως τόνισε στους «Ρ» ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ν. Μπάτος η αλήθεια θα πρέπει επιτέλους να λάμψει. Ο κ. Μπάτος τάσσεται υπέρ μιας δίκαιης δίκης ενώ αφήνει αιχμές γιατί ο κ. Σαραμάντος, παρά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, δεν έχει ακόμη τεθεί σε αργία. Ο πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου κάνει επίσης λόγο για μια νέα δημοτική αρχή που, μέχρι σήμερα, απέδειξε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών.

Α. Γαβότσης: «Γιατί δεν αρνήθηκε την αναβολή;»

 
Μιλώντας στους «Ρ» ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Α. Γαβότσης τόνισε ότι σε μια περίοδο καταβαράθρωσης του κύρους των πολιτικών και των αιρετών, βλέπουμε το δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δ. Σαραμάντο, να αδυνατεί να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. «Δεν είδαμε τον Σαραμάντο στις 10/5 να ζητάει την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης, εάν πράγματι πιστεύει ότι άδικα τον καταδικάσανε» υπογράμμισε ο κ. Γαβότσης τονίζοντας ότι πιστεύει ότι θα εφαρμοσθεί το κράτος του δικαίου, με ό,τι προβλέπεται για αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να έχει ο δήμαρχος, απαλλασσόμενος των καθηκόντων του, όλη την άνεση και το χρόνο για να αποδείξει την αθωότητά του.

Αναμένεται η εισήγηση Σώκου

Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του Κράτους για τη συγκεκριμένη περίπτωση που θα αποτελέσει και την εισήγηση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θ. Σώκου, ο οποίος έχει καθήκον να θέσει άμεσα τον κ. Σαραμάντο σε αυτοδίκαια αργία λόγω των πρωτόδικων καταδικαστικών αποφάσεων. Σύμφωνα με τον νόμο, βάση της πρωτόδικης απόφασης, ο κ. Σαραμάντος θα έπρεπε να τεθεί σε αργία ενώ η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου τον θέτει έκπτωτο.


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP