Αντίθετο το Δέλτα στους Ρομά του Θερμαϊκού

Κατηγορηματικά αντίθετη εμφανίζεται η δημοτική διοίκηση του Δέλτα, στην πρόταση των Οικολόγων Πρασίνων να μετεγκατασταθούν 60 οικογένειες Ρομά από το δήμο Θερμαϊκού (ζουν σε οικόπεδα που ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στην ΕΡΤ3) σε εκτάσεις της περιοχής.

«Στο δήμο μας διαμένουν ήδη εξακόσιες οικογένειες Ρομά, στις οποίες προσπαθούμε να προσφέρουμε τις απαραίτητες συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Υπάρχουν και άλλοι δήμοι που μπορούν να προσφέρουν χώρο για τις οικογένειες που διώχθηκαν από το δήμο Θερμαϊκού», τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Νικόλαος Γιουτίκας, εκφράζοντας έτσι την πλήρη αντίθεση του σε μια ομαδική μεταφορά Ρομά οικογενειών.
Πρόβλημα χωροταξίας εντοπίζει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Μακεδονίας, «Μέγας Αλέξανδρος », Παναγιώτης Σαμπάνης. «Δεν χωράνε 60 οικογένειες στους οικισμούς στο δήμο Δέλτα. Με πολύ κόπο καταφέραμε να φέρουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο τις συνθήκες διαβίωσης μας και οποιαδήποτε προσθήκη, ακόμα και μιας οικογένειας θα άλλαζε τα πάντα προς το χειρότερο. Θα ήταν άδικο και για τις οικογένειες από το δήμο Θερμαϊκού. Έχουμε έρθει σε επαφή με τον Περιφερειάρχη και εξετάζουμε ως λύση για αυτές τις οικογένειες κάποιες εκτάσεις στα Βασιλικά», τόνισε.

Γιάννης Παπαδόπουλος


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP