«Αυλαία» για τη Θεατρική Ομάδα της Βαλμάδας;


Της Τάμυ Ελλίδου
Ο «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή, «Ο μάγος με τα χρώματα», του Γιάννη Ξανθούλη, «Ένας βλάκας και μισός» του Δημήτρη Ψαθά είναι ορισμένες μόνο από τις παραστάσεις που έδωσε η Θεατρική Ομάδα του Ανατολικού στα 30 χρόνια της λειτουργίας της. Ωστόσο, η φετινή έλλειψη σκηνοθέτη οδηγεί την Ομάδα σε αδιέξοδο... 


Η Θεατρική Ομάδα ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολικού Θεσσαλονίκης «Βαλμάδα» και πρόκειται για μια αξιέπαινη πολιτιστική προσπάθεια για την Τοπική Κοινότητα των 2.539 κατοίκων. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1978 και μαζί του δημιουργήθηκε η τοπική Θεατρική Ομάδα που μετρά στο ρεπερτόριο της δεκάδες θεατρικά έργα γνωστών συγγραφέων.
Ο «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή, ένα διαχρονικό έργο που μέσα από το χιούμορ και τη σάτιρα στηλιτεύει τους δημοκόπους και τους φανατικούς, ήταν το πρώτο έργο που ανέβασε το θεατρικό τμήμα του Συλλόγου. Ωστόσο, παρά το μεγάλο ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον των μελών και των ανθρώπων της περιοχής που αγαπούν το θέατρο, η Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου αδυνατεί να λειτουργήσει. «Δεν μπορούμε να βρούμε σκηνοθέτη για τα τμήματα μας. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των μελών και της θεατρικής ομάδας για να συνεχίσουμε. Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Κεχαγιάς. 


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP