Επανέρχεται ο Μπάτος για το λατομείο Μεσαίου

Επανέρχεται ο πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ν. Μπάτος στο θέμα του λατομείου Μεσαίου, ζητώντας εκ νέου από τον Δ. Σαραμάντο τα σχετικά έγγραφα. Ακολουθεί η ανακοίνωση Μπάτου:

"ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Νικολάου Μπάτου του Σίμου, Δικηγόρου ΑΜ 1727, κατοίκου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, Λ. Δημοκρατίας και γωνία Κομνηνών 21, επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης.
ΚΑΤΑ
Δημητρίου Σαραμάντου του Κων/νου κατοίκου Νεοχωρούδας, Δημάρχου Ωραιοκάστρου.



Με την από 2.5.2011 Εισαγγελική Εντολή που σας παραδώσαμε, ζητούσαμε έγγραφα, που είναι απολύτως απαραίτητα για την άσκηση των καθηκόντων μας ως μείζον Αντιπολίτευση, έχοντας έννομο συμφέρον.
Με το υπ’ αριθ. πρωτ. 12010/9.5.2011 έγγραφό σας δεσμευθήκατε ότι μέχρι την 2.6.2011 θα μας χορηγήσετε ΟΛΑ τα αιτούμενα έγγραφα όπως ακριβώς τα αναγράφετε στο περιεχόμενο αυτού.
Επισημαίνω ότι ψευδώς ισχυρίζεστε ότι μας χορηγήσατε: την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Λατομείου Μεσαίου. Επίσης τα έγγραφα της υπ’ αριθ.10152/18.4.2011 αιτήσεώς μας, τα οποία στην επίσκεψη που κάναμε στην Τεχνική Υπηρεσία δεν υπήρχαν, όπως και πολλές εκ των μελετών με αποτέλεσμα να προβεί εντελώς άκαρπη.
Πιστεύουμε ότι αυτή η δέσμευσή σας δεν θα αποσκοπεί σε νέα προσπάθεια εξαπάτησης ημών των αιτούντων, των Εισαγγελικών Αρχών, της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των πολιτών, όπως πράξατε με το υπ’ αριθ. 10989/4.5.2011 έγγραφό σας.
Τα στοιχεία που ζητάμε είναι μια απλή διαδικασία χορήγησης φωτοτυπιών – αντιγράφων αφού αφορούν παρελθόντα έτη και διεκπεραιωμένα θέματα.
Η προσπάθεια διάχυσης ευθύνης σε υπαλλήλους του πρώην Δήμου Ωραιοκάστρου, (οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με την διαχείριση των θεμάτων του πρώην Δήμου Καλλιθέας) έχει σκοπό να αποποιηθείτε την δική σας προσωπική ευθύνη.
Φρονώ ότι δεν θα επιχειρήσετε και πάλι να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο, για νέα σκόπιμη και με δόλο, κωλυσιεργία.
Είναι βέβαιο ότι εάν εξ αρχής ήσασταν συνεπής στις ευθύνες στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις σας, που απορρέουν από το νόμο 3852/2010 άρθρο 69 (λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου), δεν θα είχε ακολουθήσει τόση αλληλογραφία και αντεγκλήσεις.
Σας καλώ όπως τηρήσετε την ανωτέρω ορισθείσα ημερομηνία της 2.6.2011 ως καταληκτική παράδοσης, καθότι, φρονούμε ότι οι πέντε μήνες σκόπιμης καθυστέρησης, ξεπερνά κάθε όριο λογικής, παραβιάζει δε καταχρηστικά το ΝΟΜΟ που προβλέπει ΕΝΑ ΜΗΝΑ.

ΔΗΛΩΝΩ
Ότι σε περίπτωση που δεν μας παραδοθούν ΟΛΑ τα αιτηθέντα μέχρι την 2.6.2011 θα απευθυνθώ σε όλα τα Ελεγκτικά όργανα, αρμόδιες αρχές, αρμόδιο Υπουργό, Εισαγγελικές Αρχές για την υπεράσπιση του έννομου συμφέροντός εμού αλλά και των πολιτών που υπηρετώ.

Νικόλαος Μπάτος
π. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ- ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»

Κοινοποίηση:
1. Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης
Υπ’ όψιν κ. Παλιούρα
2. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Περιφέρειας
Μακεδονίας –Θράκης"












Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP