Πυρά Γαβότση κατά Σαραμάντου

Συνεχίζονται οι κόντρες στο Ωραιόκαστρο αναφορικά με το εργοταξιακό τέλος και το τέλος στις κτηνοτροφικές μονάδες. Ακολουθεί η ανακοίνωση της αντιπολιτευόμενης παράταξης Γαβότση:
"Ο Δ. Σαραμάντος πρότεινε και ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο στις 12/4/11 την κατάργηση του εργοταξιακού τέλους - το φόρο που πληρώνουν στο δήμο οι εργολάβοι όσο παίρνουν το λεγόμενο εργολαβικό ρεύμα - με την αιτιολογία ότι ο κλάδος λόγω της κρίσης δεν πάει καλά και χρειάζεται στήριξη.

Όταν όμως στελέχη της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» με επικεφαλή τον Αστέριο Γαβότση πρότειναν να καταργηθεί το δημοτικό τέλος και για τις κτηνοτροφικές μονάδες, ο Σαραμάντος μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου όχι μόνο δεν δέχθηκαν την πρόταση, αλλά αρνήθηκαν και να τεθεί σε ψηφοφορία. Εμείς από την πλευρά μας επιμείναμε ότι οι κτηνοτρόφοι που έχουν αδειοδοτούμενη κτηνοτροφική μονάδα που καταλαμβάνει πολλά τετραγωνικά μέτρα, καλούνται να πληρώσουν ένα δημοτικό τέλος ανταποδοτικό το οποίο είναι άδικο. Άδικο γιατί ο δήμος δεν παρέχει καμία υπηρεσία καθαριότητας σε αυτές τις μονάδες. Και σε μια περίοδο, που οι κτηνοτρόφοι δοκιμάζονται σκληρά, μαζί με άλλες παραγωγικές τάξεις, χρειάζεται ο Δήμος να τις στηρίξει με την κατάργηση αυτού του δημοτικού τέλους. Παρά την επιμονή και την παρέμβαση του Αστέριου Γαβότση, η διοίκηση του δήμου παρέμεινε ανένδοτη στην αρχική της στάση και αρνήθηκε αυτό το ελάχιστο μέτρο στήριξης προς τους κτηνοτρόφους του δήμου μας, φοβούμενη να θέσει την πρόταση της παράταξής μας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προς ψηφοφορία.
Ο Αστέριος Γαβότσης παρά την αρνητική στάση του Δ. Σαραμάντου και της διοίκησης του δήμου, πιστεύει ότι ο δήμος οφείλει να προσφέρει αυτή τη μικρή ελάφρυνση στους κτηνοτρόφους.
Ø Σε μία εποχή που η κτηνοτροφία κινδυνεύει με κατάρρευση και μαζική χρεοκοπία και οι κτηνοτρόφοι οδηγούνται στον αφανισμό, το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο δήμος, είναι να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους για την επιβίωση και να καταργήσει το δημοτικό τέλος των κτηνοτροφικών μονάδων.
Ø Σε μια εποχή που τα κτηνοτροφικά εφόδια, τα φάρμακα, οι ζωοτροφές, η αύξηση στα καύσιμα, ο ΦΠΑ , οι εισφορές σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ έχουν ανέβει στα ύψη και η τιμή στο γάλα παραμένει χαμηλή από τη δεκαετία του ΄90, είναι πρόκληση για τους κτηνοτρόφους να καλούνται, από το δήμο, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να πληρώνουν δημοτικό τέλος το οποίο καταργήθηκε, και πολύ σωστά και για τους εργολάβους.
ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP