Καμπανιακός - Κουφάλια: Ένα ντέρμπι... δύο «χ»-αμένοι

Ρεπορτάζ: Στάθης Τραπεζανλίδης-Γιώργος Φραδελάκης

Χωρίς νικητή τελείωσε η μεγάλη μάχη της Δ’ Εθνικής ανάμεσα σε ΠΑΟ Κουφαλίων και Καμπανιακό, με το παιχνίδι της παραμονής, να παραμένει ακόμα ανοικτό. Ο αγώνας ήταν εξαρχής «ζωής ή θανάτου» και για τις δύο ομάδες, στη μάχη που δίνουν για παραμονή στην κατηγορία. Το 0-0 ως αποτέλεσμα σίγουρα δεν χαροποίησε κανέναν απ’ τους δύο, η μονομαχία ωστόσο δεν τους άφησε παρά μερικές... γρατζουνιές, αφού και ο ένας βαθμός, μπορεί ν’ αποδειχθεί ιδιαίτερα πολύτιμος για τη δύσκολη συνέχεια.

Πλέον όλα τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, έχουν χαρακτηριστεί ως «τελικοί». Πως όχι άλλωστε, από τη στιγμή που ο μεν Καμπανιακός απέχει (μέχρι την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ) ένα βαθμό από την τελευταία ομάδα που σώζεται, ενώ ο ΠΑΟ Κουφαλίων τέσσερις. Και φυσικά να έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των οπαδών τους, όπως και στο μεταξύ τους ντέρμπι, όπου οι φίλοι και των δύο ομάδων έδωσαν μία ξεχωριστή νότα στο παιγνίδι, κατακλείζοντας το δημοτικό γήπεδο των Κουφαλίων.

Αμφίρροπη αναμέτρηση
Στον αγώνα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο, κερδίζοντας κατά κράτος στο νευραλγικό χώρο του κέντρου και εξουδετερώνοντας τους μέσους του Καμπανιακού, ενώ με οργανωμένες επιθέσεις, πότε από δεξιά και πότε από αριστερά, έδειχναν ότι αργά ή γρήγορα θα μπει και το πολυπόθητο γκολ. Αντίθετα ο εμφανώς αγχωμένος ΠΑΟ Κουφαλίων, προσπάθησε να απειλήσει στην κόντρα επίθεση, αλλά υστερούσε στην τελική πάσα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στους φιλοξενούμενους, όταν στο 33’ o Γιώργος Νασιόπουλος επιχείρησε δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αυτό ωστόσο κατέληξε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Περικλή Πεϊμανίδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κυριακίδης έκανε γρήγορα κάποιες αλλαγές με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν τα ηνία του αγώνα και να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ. Κορυφαία όλων ήταν αυτή του 64ου λεπτού, όταν ο Δημήτρης Σίμος σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους μετά από εκτέλεση κόρνερ, και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 74ο λεπτό, όταν ο Νασιόπουλος φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στη μικρή περιοχή, λίγο πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ο διαιτητής Αντώνης Κορέστης, ωστόσο έδειξε να συνεχιστεί κανονικά το παιγνίδι. ΠΑΟΚ(Κυριακίδης):Πεϊμανίδης, Καλπάκης, Τεκελίδης, Μάρσης, Σίμος, Τσομπάνογλου, Αϊβαζής, Μανίκας, Τοσουνίδης, Κέντης, Μπαρδάς
Καμπανιακός(Τσαρτσαλής): Δαλκίδης, Γαβανάς, Τανούρκας, Πανταζής, Δίμτσης, Παναγιώτη, Υψηλός, Ρακαβίνας, Νασιόπουλος, Νικολάου, Καμπουρίδης.

Και τώρα έξι «τελικοί»
Ο ΠΑΟ Κουφαλίων μετά το ντέρμπυ με τον Καμπανιακό κέρδισε εκτός έδρας τα Μουδανιά με 2-1 ενώ ο Καμπανιακός επιβλήθηκε εντός έδρας της Νέας Καλλικράτειας με 3-2. Απέμεναν έξι αγωνιστικές-«τελικοί» και οι δύο ομάδες θα τα δώσουν όλα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ο μεν Καμπανιακός έχει να παίξει με Απόλλων Αρναίας, Αχιλλέα Τριανδρίας, Θερμαϊκό Θέρμης, Νέους Επιβάτες, Απόλλων Καλαμαριάς και Εθνικό Σοχού, ο δε ΠΑΟΚ με Δόξα Χέρσου, Ολυμπιακό Γαλατάδων, Οδυσσέα Κορδελιού, Νέα Καλλικράτεια, Απόλλων Αρναίας και Αχιλλέα Τριανδρίας.

Α. Κυριακίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Μάχη μέχρι το τέλος»
Αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας του στη Δ’ Εθνική, εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αντώνης Κυριακίδης. Δήλωσε στους «Reporters» πως: «ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Οι αντίπαλοί μας ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, ισορροπήσαμε όμως στο δεύτερο με τις αλλαγές που κάναμε. Θα δώσουμε μάχη μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος. Πιστεύω πως στο τέλος θα καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα μας». Και πρόσθεσε: «βασικά δεν έπρεπε να χάσει η ομάδα, αλλά παρόλα αυτά δεν είμαι ευχαριστημένος από την ισοπαλία. Στη συνέχεια νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε στους 45-46 βαθμούς και να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Α. Τοσουνίδης (παίκτης ΠΑΟΚ): «Κάναμε το χρέος μας»
Ο επιθετικός των Κουφαλίων Α.Τοσουνίδης τόνισε: «ο αγώνας είχε πάθος, ήταν δύσκολος. Καμιά ομάδα δεν κατάφερε να βάλει το γκολ, όποια όμως το έβαζε θα κέρδιζε και το παιχνίδι. Παρόλα αυτά εμείς κάναμε το χρέος μας, κι ελπίζουμε στο τέλος να καταφέρουμε να μείνουμε στην Δ’ εθνική, αφού είναι και πιο βατό το πρόγραμμα τώρα. Δεν νιώθει κανένας από τους παίκτες ευχαριστημένος από την ισοπαλία αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες να κερδίσουν το ματς αλλά όπως πήγε το παιχνίδι, αυτό ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια πιστεύω ότι με τρεις νίκες θα σώσουμε την κατηγορία».

Ι. Τσαρτσαλής (προπονητής Καμπανιακού): «Δίκαιο το αποτέλεσμα»
Ο προπονητής του Καμπανιακού Ιωάννης Τσαρτσαλής, υποστήριξε ότι η ομάδα του δικαιούταν κάτι καλύτερο στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο θεωρεί το αποτέλεσμα δίκαιο. Δεν παρέλειψε ωστόσο να μιλήσει και για το πέναλτι που δεν δόθηκε στην ομάδα του, δηλώνοντας πως: «Ήταν καθαρή η περίπτωση του πέναλτι, έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο στη συνέχεια και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια».

Γ. Νασιόπουλος (παίκτης Καμπανιακού): «Καθαρό το πέναλτι»
Στους «Reporters» μίλησε και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της επίμαχης φάσης του πέναλτι, για το οποίο διαμαρτυρήθηκε ο Καμπανιακός. Ο Γιώργος Νασιόπουλος επισημανε πως: «Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης. Με τραβάει καθαρά και ο διαιτητής ήταν δίπλα και δεν το έδωσε. Από κι έπειτα θεωρώ το αποτέλεσμα θετικό. Στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να τελειώσουμε το παιγνίδι με τι ευκαιρίες που είχαμε. Εμείς ήρθαμε για να τελειώσουμε την υπόθεση παραμονή. Πιστεύω πως δεν αξίζει στην ομάδα μας να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Κάναμε κάποια άσχημα αποτελέσματα αλλά ακόμα κι έτσι θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε».


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP