Μέγας Αλέξανδρος Βραχιάς: Ζει και βασιλεύει

Επιμέλεια Ελένη Μπούντου- Γιώργος Φραδελάκης

Πρόκειται σίγουρα για τη μεγάλη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής και αυτή δεν είναι άλλη από το ΜΑΣ Μέγα Αλέξανδρο Βραχιάς. Παρά το γεγονός ότι μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στα γήπεδα της Β’ κατηγορίας, ήρθε δυναμικά για να δείξει ότι δε βρίσκεται τυχαία σ’ αυτή τη θέση, δείχνοντας με το «καλημέρα» κιόλας ότι σκοπός της ομάδας είναι να πρωταγωνιστήσει. Διοίκηση, προπονητής και ποδοσφαιριστές αποδεικνύουν περίτρανα ότι όταν υπάρχει όρεξη για δουλειά, θέληση και συνεργασία, τότε το αποτέλεσμα είναι πραγματικά αξιοζήλευτο.


Ιστορικό
Η ομάδα της Βραχιάς ιδρύθηκε το 1955, από μία ομάδα ποδοσφαιριστών της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη του μορφή, το σωματείο λειτουργούσε ως πολιτιστικός σύλλογος. Στην πορεία προέκυψε ο αμιγώς ποδοσφαιρικός χαρακτήρας του, αφού αποκόπηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Βραχιάς, που λειτουργεί ως σήμερα. Κορυφαία στιγμή στην ιστορία του συλλόγου, αποτελεί σίγουρα η περσινή του συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣΜ, όπου δεν κατάφερε τελικά να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο.
Ο Μ. Αλέξανδρος νεοφώτιστη ομάδα στην Α’ κατηγορία, παρά την πρώτη της μόλις παρουσία, κατόρθωσε να τερματίσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον Αγ. Αθανάσιο, διεκδικώντας σε μπαράζ την άνοδο στην Α1. Έδρα της το Δημοτικό Γήπεδο Βραχιάς, σε άριστη κατάσταση (στον τοίχο του οποίου υπάρχει «σφραγίδα»-μυστήριο που αναγράφει ως έτος ίδρυσης το… 1948!), ενώ διαθέτει και βοηθητικές εγκαταστάσεις, που αποτελούν πραγματικό πρότυπο για το επίπεδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Οι «Ρεπόρτερς» βρέθηκαν εκεί και συνομίλησαν με τον πρόεδρο Δημήτρη Μηλώση, τον προπονητή Χρήστο Κωστούδα, τον γενικό αρχηγό και παλαίμαχο παίκτη Αντώνη Μπένα και τον γιο του Δημήτρη, που αγωνίζεται στην ομάδα, φορώντας κι αυτός το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Πως όχι άλλωστε, αφού εδώ και 14 χρόνια, αποτελεί την κολόνα στην άμυνα της Βραχιάς, όντας ο πιο παλιός παίκτης του συλλόγου.

Δ.Μηλώσης: «Είμαι περήφανος γι’ αυτή την ομάδα»

Ο πρόεδρος του Μ. Αλεξάνδρου, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. δίνουν καθημερινό αγώνα. «Για να έχεις αθλητισμό, πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό. Είμαι περήφανος γι’ αυτή την ομάδα και συνιστώ σ’ όλα τα νέα παιδιά, δουλειά, πειθαρχία κι επιμονή. Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας. Παραδέχεται ότι τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά και αποτελούν το μεγαλύτερο αγκάθι για τη διοίκηση του συλλόγου. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και θα συνεχίσουμε, με το όποιο προσωπικό κόστος για να πάμε το Μ. Αλέξανδρο ακόμα πιο ψηλά»

Χ.Κωστούδας: «Ομάδα για μεγάλα πράγματα»

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας μόλις τέσσερις μήνες, έχει ήδη αφήσει το δικό του στίγμα. Ο προπονητής του Μ. Αλεξάνδρου Βραχιάς, Χρήστου Κωστούδα, δηλώνει εντυπωσιασμένος από τη διοικητική και αγωνιστική εικόνα της ομάδας, χαρακτηρίζοντας «αξιόλογο» το υλικό και «ευοίωνο» το μέλλον: «Αυτό οφείλεται σ’ αυτούς τους ανθρώπους που ματώνουν νυχθημερόν για το καλό της ομάδας, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό κλίμα αλλά και τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να λειτουργεί σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο, αλλά και στους παίκτες μου που μοχθούν καθημερινά για το καλύτερο».

Όταν ο γιος διαδέχτηκε τον πατέρα

Περήφανος για το γιο του που συνεχίζει στην ομάδα που και ο ίδιος μεγαλούργησε, δηλώνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αντώνης Μπένας, που καμαρώνει το γιο του να φοράει το ίδιο περιβραχιόνιο που ο ίδιος κάποτε είχε στο μπράτσο του, από τη θέση πλέον του γενικού αρχηγού. Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Μπένας δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα, ενώ μας μεταφέρει το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου: «Λειτουργούμε όλοι σαν μία ομάδα. Κυνηγάμε την επιτυχία μέσα από τη συνεργασία και τη σκληρή δουλειά που κάνουμε μαζί με τον προπονητή μας».


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP