«Χριστιανικό εμβόλιο» για τα παιδιά της Χαλκηδόνας

Της Άλκιστης Αλκιβιάδους

Σε πείσμα των καιρών, στην Χαλκηδόνα κάθε Σάββατο ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει σε μια εποχή όπου η κατήχηση ήταν συνήθεια μικρών και μεγάλων, τρόπος ζωής. Κάθε Σάββατο στις 10 το πρωί, το πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος, γεμίζει με αγόρια και κορίτσια που περιμένουν με λαχτάρα και χαρά αυτή την μέρα για να πάνε στο κατηχητικό, παρά το φορτωμένο τους καθημερινό πρόγραμμα, ώστε να καλλιεργήσουν την ψυχή τους, να διευρύνουν τις χριστιανικές τους γνώσεις, να γνωρίσουν τους Αγίους και τον βίο τους, να παίξουν παιχνίδια, να τραγουδήσουν χριστιανικά τραγούδια και να πάνε εκδρομές, περνώντας την ώρα τους ευχάριστα και πνευματικά.


Ο στόχος του κατηχητικού
«Στόχος της κατήχησης είναι να μεταδώσει στα παιδιά την χριστιανική πίστη μέσα από τις διάφορες ιστορίες και διδάγματα, του Χριστού, των Αγίων και γεγονότων που παραδειγματίζουν το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται και να ζουν οι Χριστιανοί» εξήγησαν στους «Ρεπόρτερς» οι υπεύθυνοι του κατηχητικού. Επίσης, ενεργεί και στο να οικοδομήσει χαρακτήρα στα παιδιά, να τους γυμνάσει την ψυχή και να γίνει βίωμα που θα τους ακολουθεί σ' όλη τους την ζωή και να μην αποτελέσει μια απλή και στυγνή γνώση.
Μαζί με την βοήθεια της κατηχήτριάς τους, τα παιδιά έχουν καταφέρει να γίνουν μια οικογένεια όπου μοιράζονται τα πάντα. Μιλάνε για όλα τα θέματα, εκθέτοντας τα προβλήματα της καθημερινότητας τους, τις σκέψεις τους, αλλά και τις διάφορες ιδέες τους. «Σημαντικό στήριγμα στην όλη προσπάθεια είναι και οι ιερείς, οι οποίοι βρίσκονται πάντα κοντά στα παιδιά και στο κατηχητικό έτοιμοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν σε ότι και αν τους ζητηθεί» μας είπαν από κοινού η κατηχήτρια και ο ιερέας του ναού Αγίου Παντελεήμονα Στυλιανός Βατόπουλος.

Κατηχητικό πρότυπο
Το έργο του κατηχητικού όμως δεν σταματάει στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου και δεν μένει αδιάφορο και στα κοινωνικά προβλήματα της εποχής αφού τα ίδια τα παιδιά μέσα από δικές τους πρωτοβουλίες που λαμβάνουν, διοργανώνουν φιλανθρωπικές δραστηριότητες, βοηθώντας έτσι ενεργά στα προβλήματα που προκύπτουν. Σημαντική συμβολή έχουν και στην εξωτερική ιεραποστολή όπου εθελοντικά μαζεύονται χρήματα για οικονομική ενίσχυση της Αφρικής.


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP