Ο Αστέριος Γαβότσης μιλάει για τους κίνδυνους των πυλώνων υψηλής τάσης

Προτιμότερη είναι η ανησυχία από την άγνοια. Αναμφισβήτητα καταδεικνύεται από επιστημονικές έρευνες ότι η ύπαρξη πυλώνων κοντά σε κατοικημένες περιοχές συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση καρκίνων και ιδιαίτερα με την παιδική λευχαιμία. Επόμενο είναι και απόλυτα δικαιολογημένο οι κάτοικοι που μένουν σε περιοχές όπου διέρχονται δίκτυα υψηλής τάσης λίγα μέτρα από τα σπίτια να αντιδρούν. Σε όλη την Ελλάδα, όπου αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα πολίτες και δημοτικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή αγώνα για την απομάκρυνση των γραμμών υψηλής τάσης.

Στο Ωραιόκαστρο, επειδή η αλαζονεία προκαλεί και κώφωση, η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν αντιλήφθηκε και δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα και επειδή η τωρινή δημοτική αρχή περί άλλα τυρβάζει, εναπόμεινε στους πολίτες να πάρουν το θέμα στα χέρια τους και καλά κάνουν. Εμείς σαν παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ», είμαστε στο πλευρό των κατοίκων. Για αυτό το σκοπό θα επιδιώξουμε να πάρει και το δημοτικό συμβούλιο σχετική απόφαση απομάκρυνσης και όχι μόνο ένα ψήφισμα. Ταυτόχρονα θέλουμε να υπογραμμίσουμε την ανάγκη ενημέρωσης όλων των πολιτών και την ανάγκη για την όσο μεγαλύτερη διάσταση του αγώνα με την συνέχιση συγκέντρωσης υπογραφών.
Είμαστε υπέρ του κοινού αγώνα σε όλα τα επίπεδα. Έναν αγώνα που πρέπει να εμπλακεί ο Δήμος όχι μόνο με ψηφίσματα αλλά και πρακτικά και ουσιαστικά και με τους Νομικούς του Συμβούλους, στηρίζοντας την προσπάθεια των πολιτών και με την άσκηση οποιουδήποτε ένδικου μέσου (προσφυγές, ασφαλιστικά μέτρα κλπ.).
Επειδή η εγρήγορση και η ετοιμότητα των Δημοτών είναι αποφασιστικής σημασίας παράγοντας στη διεκδίκηση, καλούμε όλους τους πολίτες, να υπογράψουν το κείμενο διαμαρτυρίας, να πλαισιώσουν την Επιτροπή Πρωτοβουλίας και να ενδυναμώσουν τον αγώνα για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού. Το ζήτημα που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ σοβαρό και αναρωτιόμαστε πόσοι συνάνθρωποί μας πρέπει ακόμα να κινδυνεύσουν μέχρι να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι.
Η δημόσια υγεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και κανένας δεν δικαιούται να τη θέτει σε κίνδυνο.
Άμεσες ενέργειες του Δήμου, μεταξύ άλλων, να ελέγξει εάν τηρούνται οι προδιαγραφές λειτουργίας των πυλώνων που έχουν τοποθετηθεί στην εν λόγω περιοχή και να προχωρήσει σε μετρήσεις ώστε να ελεγχθεί και πόσο υπερβαίνουν τα όρια που θέτουν οι αρμόδιοι και έγκυροι επιστημονικοί φορείς.

Αστέριος Γαβότσης - Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»
Πηγή: www.otroxos.gr


Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP