Έχασε το ντέρμπυ, κράτησε την διαφορά η Χαλκηδόνα

Ρεπορτάζ: Ευστάθιος Τραπεζανλίδης

Παραμένει το φαβορί για την άνοδο στην Β’ Εθνική η Χαλκηδόνα παρά την ήττα της από το Ανατόλια με 77-74 στο ντέρμπυ για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Οι παίκτες του Δημήτρη Γεροφώτη κράτησαν τη διαφορά των δεκατριών πόντων του πρώτου αγώνα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται μια ανάσα από την επίτευξη του στόχου τους. Σε ένα σπουδαίο παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κερδίσουν, με τις δυο ομάδες πλέον να ισοβαθμούν στην κορυφή του δεύτερου ομίλου του βορρά. Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 200 φίλαθλοι με τους οπαδούς των φιλοξενουμένων να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.


Το ντέρμπι
Στο αγωνιστικό κομμάτι το Ανατόλια είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Η Χαλκηδόνα εγκλωβίστηκε στην ζώνη των γηπεδούχων, δεν έβαλε τα μακρινά σουτ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό της. Αυτό έφερε εκνευρισμό στην ομάδα και την έκανε να χάσει την συγκέντρωσή της μέσα στο γήπεδο, κάτι που μαρτυρούν και οι πολλές χαμένες βολές. Η διαφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο έφτασε και τους 15 πόντους για το Ανατόλια. Παρόλα αυτά η ομάδα της Χαλκηδόνας πάλεψε το παιχνίδι και μείωσε στο καλάθι. Σε εκείνο το σημείο όμως ένα τρίποντο από τους γηπεδούχους ξαναπήγε την διαφορά στους εφτά πόντους κι έκρινε το παιχνίδι. Από τους κορυφαίους της Χαλκηδόνας ήταν οι Σιώμος και Βασιλειάδης ενώ από τους γηπεδούχους οι Βεργίνης και Χατζίδης. Σημαντική για την Χαλκηδόνα η απουσία του Σάββα.

Χαλκηδόνα (Γεροφώτης): Παπαδόπουλος 11(3), Βασιλειάδης 16, Μωυσιάδης 17(1), Κλουτζός 6, Συντρίδης, Αρνίδης 4(1), Σιώμος18, Τσαμασλίδης, Ευαγγελίδης 2, Σιατατίδης, Τσαλώνης
Ανατόλια (Τσούρμας): Βαλεργάκης, Παυλέας 14(1), Μόσχου 9(1), Κεκές, Βλαχοδήμος, Κοεμτζόγλου 8(1), Μουτσιαρας 12(1), Τσιατσιος, Τουρσουτζιάν, Βεργίνης 16(4), Χατζίδης 18
Δεκάλεπτα:22-25, 43-39, 63-53, 77-74

Δηλώσεις
Ο Φίλιππος Σιώμος, από τους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, τόνισε πως η ομάδα του δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της και βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. Στο τέλος έκανε μεγάλη προσπάθεια να γυρίσει το παιχνίδι αλλά ο χρόνος που έμενε ήταν λίγος. Το Ανατόλια θεωρεί ότι ήταν πιο τυχερό και εύστοχο ενώ η ομάδα του έχασε πολλές βολές. Για την συνέχεια είπε ότι αν η ομάδα παραμείνει σοβαρή και συγκεντρωμένη στον στόχο της θα καταφέρει να κερδίσει την άνοδο.
Ο προπονητής Δημήτρης Γεροφώτης τονίζει ότι είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών έως τώρα και προσθέτει: «η ομάδα βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όπως κάνει από την αρχή του πρωταθλήματος. Η άνοδος εξακολουθεί να είναι στα χέρια μας αφού το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ευνοϊκό. Το καλό κλίμα της ομάδας και η εξαιρετική συνεργασία παικτών, τεχνικού επιτελείου και διοίκησης είναι το μυστικό της επιτυχίας». Ο εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας φέτος Νίκος Μωυσιάδης είπε ότι σε αυτή την κατηγορία σημαντικό ρόλο παίζουν η εμπειρία και η προσωπικότητα των παικτών. «Αυτά», σημείωσε στους «Ρ», «σε συνεργασία με τον καλό χαρακτήρα όλων των ανθρώπων της ομάδας είναι οι λόγοι που κάνουν την Χαλκηδόνα να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και να είναι φαβορί για την άνοδο». Τέλος ο πρόεδρος της Χαλκηδόνας Ιωάννης Τσαλώνης δήλωσε ότι η ομάδα έχει κάνει πολύ καλή πορεία μέχρι τώρα κι αν συνεχίσει να έχει σοβαρότητα και δεν υπάρχουν τραυματισμοί παικτών, τότε θα πετύχει τον στόχο της.




Share/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

About This Blog

ΑΡΧΕΙΟ

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP